De verwarmingstechniek van de toekomst:
warmtepompen van Vaillant
De meeste oudere verwarmingssystemen werken inefficiënt en stoten te veel CO₂ uit. Stijgende energiekosten zorgen ervoor dat ook uw stookkosten hoger worden. Duurzame verwarmingssystemen maken het mogelijk om geheel of gedeeltelijk onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen zoals gas en tegelijkertijd het milieu aanzienlijk te helpen.
Meer verwarmingscomfort met energie uit de natuur
Wil je verwarmen op een manier die het milieu beschermt en tegelijk energie en geld bespaart? Dat kan. Met warmtepompen van Vaillant kiest u een verwarmingssysteem dat geschikt is voor de toekomst.
Goed om te weten: het milieubeleid in Nederland stimuleert de aankoop van duurzame systemen zoals de warmtepompen van Vaillant. Hier vindt u meer informatie >>>
Waarom warmtepompen een optimale oplossing zijn
Een energie- en kostenbesparende oplossing
- Energie- en kostenbesparend, want het maakt gebruik van natuurlijke, onuitputtelijke energiebronnen
Warmte van de zon wordt opgeslagen in de lucht, aarde en grondwater. Een warmtepomp maakt binnen gebruik van de energie van buiten. Met gemiddeld 25% elektrische energie produceert het 100% warmte-energie – 75% daarvan is gratis verkregen energie uit de natuur! Een warmtepomp werkt op een zeer milieuvriendelijke manier omdat deze geen uitstoot produceert. Bovendien kan (in combinatie met vloerverwarming) het in de zomer gebruikt worden voor koeling. Geen airco nodig dus.
- Veilig en betrouwbaar
Er is een aanhoudende misvatting dat warmtepomptechnologie nog niet volledig is ontwikkeld. Maar wist je dat de eerste warmtepompen meer dan 100 jaar geleden in gebruik zijn genomen? Sindsdien hebben ze doorlopende ontwikkeling ondergaan en zijn ze wereldwijd een van de veiligste en meest betrouwbare verwarmingstechnologieën geworden.
- Toekomstvaste investering
Warmtepompen van Vaillant gebruiken niet alleen 75% gratis energie uit het milieu, ze komen ook in aanmerking voor aantrekkelijke overheidssubsidies. Warmtepompsystemen maken gebruik van een betrekkelijk eenvoudige, onderhoudsarme technologie met een lange levensduur.
Wat is de terugverdienperiode?
Het grote voordeel van een warmtepomp is de aanzienlijke besparing op uw energierekening. Daardoor gaat u er qua maandlasten flink op vooruit. Op die manier is het dan ook mogelijk om een terugverdienperiode vast te stellen en deze vrij nauwkeurig te bepalen. De gemiddelde terugverdienperiode ligt op dit moment tussen de 7 – 15 jaar. Uiteraard is ook dit afhankelijk van het type warmtepomp en de hoogte van de subsidie die u kunt ontvangen.
Welke warmtepomp voldoet aan mijn behoeften?