Welke warmtepomp?

Vaillant warmtepompen in een oogopslag

Of het nu in nieuwbouw of renovatie is – ons assortiment warmtepompen is geschikt voor het gebruik van verschillende warmtebronnen en diverse bouwgroottes.

Als u in het bezit bent van zonnepanelen is verwarming via warmtepompen aantrekkelijk.

warmtepomp

Warmtebron: buitenlucht

Luchtgebonden warmtepompen zijn eenvoudig en goedkoop te installeren

aroTHERM lucht / water warmtepomp

De warmtepomp met allround comfort voor het eengezinswoning kan eenvoudig, snel en goedkoop buiten worden geïnstalleerd. De aroTHERM kan de binnenomgeving verwarmen en afkoelen. De binnenunit neemt ook weinig ruimte in beslag.

Hybride oplossing:
Voor maximaal warmwatercomfort werkt de hybride aroTHERM warmtepomp samen met je hr-ketel. De warmtepomp verzorgt de verwarming en de cv-ketel verzorgt het warm water. Wanneer de verwarmingsvraag hoog is, kan de ketel bijspringen voor de verwarming. U profiteert dan van het beste van 2 werelden. De intelligente temperatuurregeling kiest de meest efficiënte en energiezuinigste warmtebron. Het systeem past bovendien op alle Vaillant hr-ketels jonger dan 8 jaar.
Naast de besparing is ook het huidige subsidiebeleid erg interessant. Op de aanschaf van een warmtepomp voor een hybride opstelling kunt u tot wel € 2500,- ontvangen. Afhankelijk van uw stookgedrag en aantal stookuren kunt u uw investering al binnen 8 jaar terugverdienen en soms zelfs al binnen 6 jaar.

All electric oplossing:
Met de aroTHERM all electric profiteert u van de uniSTOR boiler voor warmtepompen (200-500 liter) of de compacte uniTOWER (190 liter). Tel daarbij de speciale warmtewisselaar en de lage CO2-uitstoot op en u heeft met de aroTHERM all electric hét duurzame antwoord op het kille Nederlandse klimaat. Heerlijk behaaglijk!

Meer over de aroTHERM warmtepomp >>>

Warmtebron: de aarde

Afhankelijk van de bodemsamenstelling en de grootte van het huis, verzamelen warmtepompen uit de grond met behulp van een grondsensor of een aardverzamelaar warmte van de aarde. Hiervoor is vaak een vergunning vereist.

warmtepomp

flexoTHERM/flexoCOMPACT

Verwarming uit de bodem met een warmtepomp. Ingewikkeld? Niet bij Vaillant. Vaillant staat garant voor onbezorgd comfort in duurzame verwarming, warm water en koeling. De flexoTHERM/flexoCOMPACT warmtepompen zijn daarvan een degelijk bewijs.

De duurzame flexoTHERM/flexoCOMPACT warmtepompen zijn extreem energiezuinig en uitgerust met het A+++ energielabel. Dit levert al gauw een besparing op van 45% op uw energiekosten. De warmtepomp onttrekt natuurlijke warmte uit de bodem of de lucht. U gebruikt dus geen gas meer voor de verwarming van uw huis. Dat kan al gauw honderden euro’s per jaar schelen.

Met de flexoTHERM of de flexoCOMPACT geniet u extra van dagelijks gemak en comfort dankzij de bijpassende sensoHOME thermostaat & sensoNET module & app. Via de app op uw mobiele telefoon of tablet regelt u eenvoudig op afstand de kamertemperatuur, leest u het energieverbruik af en bekijkt u de opbrengst van bodemwarmte, luchtwarmte en eventueel zonne-energie. Waar u ook bent, wanneer u maar wilt en hoe uw levensstijl ook is!

meer over de flexoTHERM/flexoCOMPACT >>>